Dromen waarmaken, hoe doe je dat?

Dromen kunnen we allemaal. Maar ze realiseren is een vak apart. Dromen realiseren betekent accepteren dat je niet alles hoeft te weten, en zeker niet nu. Dromen zijn namelijk vaak doelen die we nog niet helemaal helder hebben kunnen stellen. We weten wel ongeveer hoe het scenario van onze droom eruit ziet, maar kunnen nog niet scherpstellen. En omdat we niet kunnen scherpstellen weten we niet precies hoe we er moeten komen. En dat is beangstigend!

Een droom najagen kan daarom voelen als té risicovol of onrealistisch. We zijn niet comfortabel met reizen zonder route. In dit blog bespreken waarom je dat met dromen wel wilt doen!

BRENG JOUW DROOM TOT LEVEN!

Dromen is veilig en comfortabel. Het geeft hoop, moed en kracht zonder dat je er risico’s voor hoeft te nemen. Je hoeft jezelf nog niet kwetsbaar op te stellen, of in het diepe te springen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Als je de JUST DO IT mentaliteit wilt omarmen tenminste.

Maak je droom echt met een methode die bij jou past. Teken je graag? Illustreer dan je droom! Ben jij van de woorden? Pen je ideale situatie neer. Struin je liever door tijdschriften? Maak een moodboard! Werk jij lekkerder met Post-Its? Plak je muur vol. Als je droom tot leven komt, zet jij de eerste stap naar jouw succes.

Schrijf, teken, knip en plak je droom de realiteit in. Maak je droom echt, maak het tastbaar. Zo is het minder vrijblijvend. Bij het ‘echt’ maken van een droom hoef je je nog geen zorgen te maken over de haalbaarheid, dat komt later. Verhelder eerst maar eens wat je nou echt wilt, en vooral wat daar niet bij past.

WAT MAAKT JOUW DROOM BELANGRIJK?

Dromen waarmaken valt en staat op motivatie, doorzettingsvermogen en daadkracht. En om die vaardigheden te bezitten, is het essentieel om te weten WAAROM je iets zo graag wilt. Als je weet waarom jouw droom belangrijk voor je is, geef je niet op bij afwijzing en trek je het je minder aan als mensen niet in jou geloven. Waarom niet? Omdat jij jezelf allang overtuigd hebt, nu de rest nog!

Als je zelf niet meer overtuigd hoeft te worden van jouw eigen ideeën, kun je ze veel krachtiger de wereld in helpen. Wanneer jij de stip aan de horizon al ziet liggen, hoef je andere alleen nog de richting te wijzen. Dit betekent niet dat je niet openstaat voor verfijning, alle wijsheid al in pacht hebt en je afsluit voor feedback en kritiek. Het betekent dat je de kracht behoudt om door te gaan, ook als het niet mee zit.

MAAK JE DROOM ZO CONCREET MOGELIJK.

Wat wil je concreet bereiken en voor wanneer wil je dat? Stel jezelf concrete doelen. Doelen zijn dromen met een deadline. Doelen zijn die stok achter de deur als je het even niet meer wilt, moe bent, of de moed je in de schoenen is gezakt. En daarom is het belangrijk dat je die deadline voor intrinsiek hebt gesteld! Omdat jij in die deadline gelooft, en ‘m realistisch acht. Niet omdat het MOET of omdat je jezelf nog aan het overtuigen bent.

Ga aan de slag met het kaderen van je droom. Wat valt er binnen en buiten de kaders die jij gesteld hebt? Waar begin je en wat is er nog onzeker, onduidelijk en niet direct haalbaar? Waar ga je nu de meeste energie uithalen?

KOM IN ACTIE

Bedenk acties die je zou moeten ondernemen om je droom te bereiken. Dromen, doelen en plannen zijn mooi maar het gaat er uiteindelijk om wat je gaat DOEN. Sterker nog, het gaat erom wat je NU gaat doen. Waar begin je mee. Als is het iets kleins. Maak het jezelf gemakkelijk en zorg dat je eerste stap niet hoog gegrepen voelt. Creëer een warm bad voor jezelf in plaats van als een Wim Hof in jouw diepe ijsbad te duiken. Start met onderweg zijn!

SPREEK UIT WAT JE DROOM JE WAARD IS

Wat voor waarde voeg jij toe aan de wereld met het realiseren van jouw droom? Wat doet je droom voor jouw eigen leven, en de levens van anderen? Waarom is jouw droom zo waardevol en waarom heeft het zoveel potentie? Als je de waarde van jouw droom kent durf je het van de daken te schreeuwen. Laat het zo sterk blinken dat geen eksteroog het missen kan! JUST DO IT!

Voel jij je overweldigd bij de gedachte het nu echt te moeten gaan doen? Je bent niet alleen! Check welk pakket bij jou past of bel ons voor wat zijwieltjes!