Maak kleine successen belangrijk door ze te vieren

Fantaseren over succes en geluk doen we allemaal. Hoewel het heerlijk kan zijn om te dromen over je toekomst kan jouw manier van dromen je ook tegenwerken. Dat geweldige filmmoment waarin alles goed is gekomen en we nog lang en gelukkig leven is namelijk niet het eindstation. In de realiteit loopt de film door na de laatste scène. Daarnaast is dat moment wat jij het maakt. Jij bepaalt de definitie van succes. Maak succes realistisch zonder je standaard te verlagen. Deel dat grote filmmoment op in kleine stappen en vier ze groots! Zo maak je succes een doorlopend ding en niet een vluchtig moment

VERGEET ONDERWEG NIET UIT HET RAAM TE KIJKEN

Wanneer dromen onoverzichtelijk groot zijn is ‘het grote succes’ een ver van je bed show. Net als bij de kracht van doen, is het bij succes belangrijk dat je jouw journey opdeelt in kleine, behapbare stappen. Dat grote succes moment waar je van droomt voelt vaak pas realistisch als je er al bijna bent. Onderweg is er echter ook genoeg te zien en te vieren. Vergeet niet uit het raam te kijken. Mehrnaz Bassiri vergelijkt het vergeten van kleine succes als het wegen van mieren op een grote weegschaal. De weegschaal detecteert ze niet maar ze zijn er wel en hebben een hele belangrijke functie. Zorg dat jij jouw successen wel detecteert, ze zullen je namelijk de moed geven om vol te houden. Daarbij zul je zonder al die kleine overwinningen nooit het eindresultaat bereiken.

KLEINE SUCCESSEN ZIJN HET MEDICIJN TEGEN PERFECTIONISME

Kleine successen vieren is ook meteen een fantastisch medicijn tegen perfectionisme. Als jij iemand bent die altijd vooruitkijkt en nooit stilstaat om jouw omgeving in je op te nemen, vragen we je met successen toch even pas op de plaats te maken.

Kleine successen vieren doe je als volgt. Heb een heldere visie, breek deze op in 3 of 4 behapbare doelen, focus elk doel op het proces van leren, masteren en verbeteren. Kies 1 of 2 mensen als je supportsysteem en ontwikkel hiermee gewoontes die je leiden naar je visie.

Bedenk onderweg naar je crazy dream wat er op de korte termijn al te bereiken is. Wil je in 1 jaar 100.000 euro omzetten? Dan kun je bij de eerste 10.000 een feestje vieren. Wees trots op het behalen van de eerste stap en gun het jezelf om erbij stil te staan. Zonder die eerste 10.000 euro zal je je doelt nooit bereiken, hij is dus net zo belangrijk. Neem een dag vrij bij een kleine overwinning, laad je batterij op en vier je journey!

DEEL SUCCESSEN

Door je successen te delen neem je ze serieus. Daarnaast is het mooie content en helpt het je om consistent zichtbaar te blijven. Je krijgt pas de erkenning die je verdient als je die jezelf durft te geven. Het helpt je te zien wat je waard bent en dat maakt je krachtig in alles wat je doet. Als je enkel je grote doel deelt en niet de route ernaartoe, zullen mensen de route ernaartoe over het hoofd zien. Omdat ze ‘m niet kennen.

WEES DANKBAAR VOOR WAT JE HEBT

We hebben vaak de neiging om veel aandacht te besteden aan wat we allemaal niet hebben. En dat is er altijd. Mogelijkheden zijn oneindig en er is altijd genoeg wat je niet hebt of nog wilt verkrijgen. Toch heb je zo ontzettend veel wel binnen handbereik. Je hoeft je geluk niet te dromen, je kunt dromen gewoon leven. Wees niet bezig met het toewerken naar een moment, vier je kleine successen en spreid dat moment uit over je leven.

Hoe zoetsappig het ook klinkt, wees dankbaar voor wat je hebt. Reken je rijk en je wordt het vanzelf.

Voel jij je overweldigd bij de gedachte het nu echt te moeten gaan doen? Je bent niet alleen! Check welk pakket bij jou past of bel ons voor wat zijwieltjes!