Gebruik de tweede golf in je voordeel

We wisten dat de tweede portie maatregelen eraan zaten te komen. Toch voelen we ons niet voorbereid. Omdat het sociale leven nu gedwongen op een lager pitje staat en netwerken in real life even niet goed kan, is zichtbaar blijven moeilijk. Toch raden wij je aan om je te focussen op wat er nu allemaal wél kan! Hoe je deze periode in je voordeel kunt gebruiken wat betreft jouw onderneming? Dat vertellen wij je in deze blog.

CREËER KANSEN DOOR ANDEREN TE HELPEN

Probeer in contact te komen met je angsten en onzekerheden op het gebied van jouw onderneming. Kijk in je omgeving en zie wie deze angsten met je delen. Je zult merken dat er op dit moment genoeg verlammende triggers aanwezig zijn. Het goede nieuws is dat JIJ bepaalt hoeveel macht die triggers over jou hebben.

“Opportunity is in giving” – Bob Proctor. Nieuwe kansen creëer je door te geven. Help de mensen om je heen hun doelen te bereiken en je zult zien dat de bal wordt teruggekaatst. Kun je iemand helpen met jouw onderneming? Dan zit je helemaal goed! Ben jij bijvoorbeeld coach en zit je buurvrouw er helemaal doorheen? Help the girl out! Ben je schrijver en heeft iemand in je omgeving hulp nodig met zijn of haar websiteteksten? Have a look! Mensen weten jou namelijk te vinden als je zichtbaar blijft door hulp aan te bieden. Door mensen te helpen laat je de wereld zien wat je allemaal in huis hebt en wat jouw kracht is. Mensen onthouden hoe je ze laat voelen, gebruik dat in je voordeel!

LEVEL UP EN KOM VAN JE ANGSTEN AF

Je kunt angsten het beste bevechten door jezelf te ontwikkelen. Hoe meer je studeert en kennis opdoet hoe meer bewijs je hebt dat je angsten niet kloppen. “The opposite of don’t worry is understanding” – Solomon. Begrip verandert je wereld, daarom is het ook zo belangrijk om begrip voor jezelf te hebben, jezelf goed te kennen.

Mark Twain zei ooit “I have known a great many troubles but most of them never happened”. Stress komt pas op als je het ‘nu’ verlaat en bezig bent met toekomstige scenario’s. Onthoud daarnaast dat wat jij gelooft waar is. 99% van stress leeft namelijk in ons brein. “Stop Stressing and start engaging” – Marie forleo. Wees aanwezig in alles wat je doet! Bouw de vaardigheden die je nodig hebt om de kansen voor je bedrijf te verbreden. Kennis is echt macht. Haalde jij vooral je business uit real life evenementen? Doe een cursus Contentmarketing en zorg dat je online zichtbaar wordt! Ligt jouw branche stil door de maatregelen? Kijk welke branche nu juist lekker gaat en kijk hoe je met jouw bedrijf een nieuwe markt binnen die branche kunt bedienen!

Zoek tot slot een toffe leermeester op youtube, Masterclass of andere online informatie hubs en besteed standvastig een aantal uur per week aan het onder de knie krijgen van nieuwe skills. Je zult zien dat je steeds meer bewijs hebt dat jouw verlammende triggers geen realiteit zijn. You’ve got this!