BLOG

HUSTLE AMSTERDAM

01-07-2020 – Shenin Lebrun

Onlangs had ik een superleuk interview met HUSTLE AMSTERDAM, hét online magazine met verhalen van ondernemers uit Amsterdam en omstreken. Klik op onderstaande afbeelding om het hele interview te lezen.

GIRLS WHO MAGAZINE

18-05-2020 – Shenin Lebrun

 

#GOALS!⁠ ⁠ Ik werd geïnterviewd voor Girls Who Magazine over hoe ik mijn side hustles combineer met mijn werk bij Nike en het moederschap. Klik op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen!

Start before you’re ready

30-04-2020 – Shenin Lebrun

Procrastination is a dreamkiller! Net zoals de perfecte man niet bestaat, bestaat het perfecte moment om te beginnen met ondernemen ook niet. Een stap doen in het donker is altijd eng, maar zodra je de eerste stap zet, krijg je vanzelf de drang om er meerdere te nemen. Zo is het precies met het ondernemen. Je kan altijd blijven wachten tot het moment dat je denkt dat je er klaar voor bent of het moment dat alles in jouw voordeel werkt, maar laten we eens eerlijk zijn: wanneer ben je er écht klaar voor?…

Het is niet verkeerd om alles goed voor jezelf te beredeneren en kijken wat jouw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, maar het moet niet zo zijn dat die onzekerheid jouw capaciteiten en grootse dromen voor een langere tijd in de vrieskist stopt. Dromen zijn er om te verwezenlijken, het is wat de mens drijft en er juist voor zorgt dat je ontwikkelt als mens zijnde. Dus in plaats van wachten op het juiste moment of ‘’feeling ready’’, zie het als een uitdaging om jezelf te ontwikkelen.

Ondernemen neemt veel challenges met zich mee en hoe je jezelf uit zo een challenge haalt zegt meer over jou dan over hoe goed (of misschien nog niet zo goed) jij kan ondernemen. Het proces is wat ondernemen zo mooi maakt. Aan het einde van de reis ben jij een compleet ander mens geworden en dit creëert alleen maar meer drive en voldoening.

Met de volgende tips/tools kan je ervoor zorgen dat jij die eerste stap durft te nemen:

  1. Spreek je droom/doel hardop uit.

Deze tip komt voort uit het idee dat het uitspreken van dromen en positiviteit, ervoor zorgt dat het tot leven gaat komen. Speak it and believe it.  Zodra je droom tot leven is gesproken, kan je niet meer terug. Give it all you got!

  1. Fouten maken mag.

De mens heeft altijd de neiging om heel perfectionistisch te zijn, wat ervoor zorgt dat je niks gaat doen totdat alles tot in de puntjes is geregeld en goed verloopt. De reis van het ondernemer zijn gaat met vallen en opstaan, dus je gaat zeker fouten maken. Straf jezelf hier niet teveel voor en neem de tegenslagen zoals ze komen. Hoe je jezelf oppakt na de tegenslag is wat telt, dus niet zo streng zijn voor jezelf.

  1. Make every step count!

Waarom moet alles altijd zo groot zijn! Deze maatschappij draait om ‘’the bigger, the better’’, maar wat nou als je klein begint en er gelijk voor zorgt dat je een impact maakt. De beginselen van het ondernemen zijn het meest belangrijk, maar lijken in het begin zo klein. Omarm deze kleine stappen en zorg ervoor dat je knalt op deze gebieden. Als je dit onder te knie hebt, dan zijn jouw dromen zeker niet moeilijk om te realiseren en durf je veel meer nieuwe stappen te maken.

‘’You don’t have to be great to start, but you have to start to be great’’

– Zig Ziglar